dimarts, 6 de maig del 2008

LA QUIRINADA - 7 DE JUNY DE 2008




SANT QUIRÍ, SANT QUIRÍ, MARXAREM A LA TARDA I TORNAREM AL MATI...!!!


El proper Consell General de la BdeSAS es traslladarà al dissabte dia 7 de juny i es celebrarà a terres de la Garrotxa, per venerar al patró de la Baronia, Sant Quirí de Sas.
La venereció al Sant gaudeix d'una llarga tradició escolastica-funk, i ha evolucionat fins a la festa que avui tots coneixem...ja que s'ha representat de distintes maneres al llarg dels anys.

LA QUIRINADA, com s'anomena des de d'avui la festa de veneració a Sant Quirí, es un exemple d'amor i dedicació. La tradició mana portar l'imatge i una pedra de l'esglesia de Sant Quirí de Sas, als peus de la Dama de la Garrotxa i en processó llegir davant la dama, el Cant dels Goigs a la Madam de Finestres...cant escrit per l'Il.lm Dom Xuham De la Vagariha d'Erta.

Mal vist per l'esglesia Ortodoxa, a la sortida de Salt cal invocar al Sant, tres vegades "Sant Quirí, Sant Quirí marxem a la tarda i tornarem al matí...", seguidament comença la processó dels bikers...cap a Rocacorba amb una aturada al Golany, reposarem les forces i continuarem cap el coll de Bastarra i el Freixa, la processó s'aturarà davant l'imatge de la Dama de la Garrotxa i es celebrarà la cerimonia...de la Quirinada.

Un fantastic sopar tradicional Sastalà a Les Encies serà el colofò, i com apoteosi final, el Cant de Lloança a Sant Quirí... i la tornada de nit, guiats per la creença neoevangèlica, que la predicació l'ensenyament i discipulat de Sant Quirí, ens il.luminarà amb la llum de la saviesa per trobar el camí de tornada...


Sant Quirí, Sant Quirí marxarem a la tarda i tornarem al matí...!!!


Sant Quirí, Sant Quirí qui s'engata el vespre tralla al matí...!!!




(Sortida a les 15'30h de Bici Oci, el dissabte ????)














BdSAS MUSIC FESTIVAL '09 / PREMIS SERRALLONGA.

BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing